Всеукраїнський радіодиктант єдності 2023

Україна - країна, що прагне до збереження та розширення мовних традицій. Одним із способів підтримки рідної мови є проведення Всеукраїнського радіодиктанту єдності. Участь у радіодиктанті єдності не тільки розвиває  знання української мови, але й надає можливість спілкуватися з представниками інших регіонів країни. Всеукраїнський радіодиктант єдності - це також прояв єдності та національної свідомості, коли тисячі людей разом працюють над підтримкою інтересу до української мови та культури.

Це захід, який щорічно об'єднує тисячі українців, безліч школярів та вчителів. І цей рік не став для Раківської гімназії виключенням. 

27 жовтня об 11 годині із великим ентузіазмом долучилися до написання диктанту «Дороги України» учні 7-9 класів та вчителі Раківської гімназії. А ще до нашого навчального закладу, аби разом із нами написати диктант, завітав інспектор з ювенальної превенції Тульчинського РВП Іван Малий.

Всеукраїнський радіодиктант єдності 2023 та його написання у школі - це важливий захід, який сприяє розвитку та збереженню української мови. Він залучає школярів до активного вивчення рідної мови та виховує у них почуття гордості за свою національну спадщину. Написання радіодиктанту стало частиною навчального процесу, завдяки чому молоде покоління усвідомлює важливість правильного вживання української мови та стає активними її прихильниками.